ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ведучий "1+1" просить суд заборонити високопосадовцям виїжджати з України після виборів

19.04.2019, 14:30

Окружний адміністративний суд міста Києва отримав позов від ведучого “1+1” Олександра Дубінського з проханням заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів. Про це повідомляється на сайті суду.

У позові Дубінський вимагає визнати протиправною бездіяльність Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України щодо захисту національної безпеки України. Треті особи в позові – Президент України Петро Порошенко, голова Адміністрації президента України Ігор Райнін, народний депутат Ігор Кононенко.

“Зокрема, позивач просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів. Серед інших вимог позову – визнання протиправною бездіяльність Нацполіції та СБУ щодо не вчинення профілактичних дій із запобігання корупції та посягань на економічну безпеку держави з боку вищевказаних осіб”, - повідомляє прес-служба суду.

У суді нагадали, що 17 квітня до суду надійшов позов колишній народний депутат Давида Жванії, в якому він просить суд заборонити високопосадовцям, зокрема, і суддям Верховного Суду виїжджати за кордон протягом одного року після проведення виборів.

Проте Давид Жванія в коментарі “Українській правді” заявив, що не подавав позов до столичного суду із вимогою заборонити виїжджати за кордон президенту Петру Порошенку та іншим високопосадовцям протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення.

У свою чергу Окружний адміністративний суд наполягає, що позов є, але Жванія має право його відкликати, якщо вважає, що не звертався до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!