ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ведучі програми "Доброго ранку, країно!" заявили про її закриття після інтерв'ю з Тимошенко

09.07.2018, 14:59
Фото - UA:Перший

Керівництво Національного суспільного телебачення повідомило редакції програми "Доброго ранку, країно!", яка виходить на телеканалі "UA:Перший", про її закриття після ефіру з Юлією Тимошенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Після ефіру з Юлією Тимошенко керівництво Національного суспільного телебачення повідомило, що нас закривають. Тобто канал закриває найбільш рейтингову програму в ефірі "UA:Перший" після інтерв'ю з опозиційним політиком. Очевидно, що перед виборами владі не потрібна об'єктивна й незалежна журналістика", – зазначила ведуча Тетяна Терехова в ефірі програми в понеділок.

Вона повідомила, що протягом усього часу, коли програма виходила, колективу телефонували і погрожували закриттям. "Нам погрожували закриттям після ефірів опозиційних політиків. Ми довгий час успішно чинили опір наступу на програму. Зараз ми розуміємо, що один на один з владою вистояти не зможе жоден творчий колектив", – зазначила ведуча.

За її словами, суспільне телебачення, "прикриваючись гаслами про захист свобод в Україні, насправді впроваджує жорстку цензуру". "І закриття "Доброго ранку, країно!" – один із багатьох прикладів у всій Україні. Але нас не зламати! Свободу слова не можна вимкнути рубильником", – резюмувала Терехова.

Водночас у НСТУ заявляють, що рішення про припинення дії договору було ухвалено раніше, ще на початку червня поточного року.

Директор департаменту зв'язків з громадськістю та ЗМІ НОТУ Вікторія Сидоренко розповіла, що між ВАТ "НСТУ" і ТОВ "Ера-Медіа" 12 липня 2017 року було укладено договір про створення на замовлення програми "Доброго ранку, країно!", яка виходила в ефірі "UA:Перший" з 20 листопада 2017 року з 6:30 до 9:30. "Умовами договору... передбачено, що ми можемо завчасно повідомити (не пізніше ніж за 30 днів) про своє бажання припинити дію договору, що ми і зробили", – наголосила вона в коментарі сайту "Суспільне. Детектор медіа".

За словами директора департаменту, ВАТ "НСТУ" листами від 5 і 7 червня 2018 року сповістило ТОВ "Ера-Медіа" про припинення дії договору. "Ці повідомлення було відправлено завчасно рекомендованими листами з повідомленням службою експрес-доставки "Укрпошта". НСТУ зі свого боку повністю виконала договірні зобов'язання про завчасне сповіщення ТОВ "Ера-Медіа" про припинення дії договору – а саме за 30 днів до закінчення терміну його дії, тому дія договору припиняється 10 липня 2018 року", – пояснила Сидоренко.

Програма "Доброго ранку, країно!" за участю Тимошенко вийшла в ефір 5 липня.

Liked the article?
Help us be even more cool!