ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ведуча ZIK , що звільнилася з каналу, відмовилася робити програму з Медведчуком

18.01.2018, 11:00
Фото - "Детектор медіа"

Ведуча телепрограми “Zіткнення”, керівниця інформаційного департаменту телеканалу ZIK Роксана Руно, як звільнилась з телеканалу, розповіла, що керівництво каналу “наполегливо просило” її запросити в ефір або організувати включення телефоном Віктора Медведчука, з метою підкреслити позитивний внесок цього політика в процес обміну заручниками. Про це вона повідомила 17 січня у Facebook.

“Тим, хто цікавиться. Відразу закрию питання - справа не в рейтингах, департамент - це основа популярності каналу, став дуже сильним, Зіткнення серед лідерів. Але. Тема “заручників врятували завдяки Медведчуку”, а спікер у ній сам Медведчук мені не підходить. Ні мені, ні каналу. Я НЕ буду запрошувати його в студію, виводити його дзвінком або “спускати” ведучим (які й не підозрювали про таке можливе щастя, як і про багато іншого). Так, це позиція, як мене попросили уточнити у відповідь, і розмова у присутності свідків. Я не приймаю від керівництва такі наполегливі прохання”, - написала Руно.

В коментарі “Детектор медіа”, вона розповіла про ще один інцидент – коли її просили прибрати з рухомого рядка інформацію про можливі американські санкції щодо Медведчука.

“Так, у нас була історія з рядком, що біжить. У ній було згадано прізвище цього пана в зв'язку з можливими американськими санкціями на його адресу, наскільки я пам'ятаю. І мене попросили прибрати цю інформацію”, - сказала Руно. На запитання, хто попросив прибрати, ведуча зазначила, що один з керівників телеканалу.

Колишній генеральний продюсер каналу ZIK Гайгисиз Гелдієв назвав людину, яка, за його інформацією, “вимагала мовити про заслуги Медведчука” - це шеф-редактор медіахолдингу ZIK Данило Нікуленко.

Як пише видання, у самого Гелдієва немає підтверджень того, що керівництво каналу діє в інтересах Медведчука. Але він також навів кілька інших випадків, які можуть бути так витлумачені. Наприклад, керівники хотіли запросити ведучою Тетяну Монтян, яка, як написав Гелдієв, близька до політика.

“З її [Роксани Руно] поста навіть самі недосвідчені розуміють, що Danylo Nikulenko не по своїй ініціативі вимагав мовити про заслуги Медведчука. Данило в цій історії - підневільна людина, за що його я не засуджую. Він всього лише озвучив те, що йому сказав мій колишній роботодавець, пан Димінський, Данило - один з трьох людей на каналі, з якими безпосередньо спілкується Димінський. Я не знаю про роль пана Медведчука на телеканалі, і ніколи такого при мені не відбувалося, крім прохань брати до ефіру деяких близьких до нього (за чутками) осіб, таких, наприклад, як Монтян (щоб стала ведучою на телеканалі) або Коцаба (щоб розповів історію своїх пригод). А, пам'ятаю ще одну ідею - організувати телеміст з місцевими з окупованих територій, для того щоб ті могли розповісти про своє розуміння того, що відбувається в Україні. (...) Тоді я не міг допустити думки про те, що пан Димінський може це робити в чиїхось інтересах. Але вибачте, якщо це в інтересах кума Путіна, то мовчати я точно не буду. У глибині душі я сподіваюся, що канал все-таки залишається каналом з незалежної редакційної політики, на яку не має впливу навіть інвестор, не кажучи вже про таких як Медведчук або інших людей, які не мають ні морального, ні професійного права вчити журналістів як тим працювати. У зв'язку з цим, я запускаю хештег #вимагайправду і прошу кожного гостя в ефірі телеканалу озвучувати якийсь відомий йому факт про Медведчука або як мінімум - ставити питання про його ролі на телеканалі”, - написав Гелдієв.

У коментарі виданню колишній генеральний продюсер каналу розповів наступне: “Медведчук або Димінський не будуть дзвонити на канал, щоб сказати: зробіть так чи так. Ви це прекрасно розумієте. Але один з керівників каналу, Роксана Руно, чітко вже сказала, що Медведчука просили показати як людину, завдяки якій врятували заручників - і це сказав [їй] шеф-редактор медіа-холдингу. Це людина, яка безпосередньо спілкується з Димінським. Крім того, вже була ціла битва з приводу рядка, що біжить, в якій повідомлялося про санкції щодо Медведчука. Після того, як я все це дізнався, [у мене виникли підозри]. Коли я прийшов на канал, я безпосередньо запитував у Димінського: чи є хтось ще, хто володіє каналом? Клименко? Ще хтось? Він мені чітко відповів: ні, я єдиний власник. Тоді я вважав, що ми повинні офіційно це заявити - і ми це зробили.

Потім він постійно говорив мені: давайте візьмемо Монтян, давайте візьмемо Коцабу. Я відповідав йому, що це великі репутаційні ризики, вони нам не потрібні. Я думав, що він сам людина таких поглядів. Але зараз, після того, як я дізнався все це, я закликаю всіх вимагати відповідь на питання про роль Медведчука на каналі! Це ж може бути реальною інформаційною експансією кума Путіна - це дуже серйозний і важливий питання!”.

Liked the article?
Help us be even more cool!