ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Оксана Соколова заявила, що її телефон прослуховують

04.08.2016, 10:14

Колишня ведуча і керівник проекту «Факти тижня» на каналі ICTV повідомила у Facebook що її апарат прослуховують

«Зафіксувала прослушку на своєму телефоні. Жахливо противно. Інтерес до моєї персони виник близько двох тижнів тому. Ось думаю, з чого б це?»,– написала ведуча в соцмережі.

 «Детектору медіа» пані Соколова розказала подробиці події:

«По-перше, є непрямі ознаки в поведінці апарату, які підтверджують факт прослуховування. Але перш ніж звернути увагу на ці непрямі ознаки, стався умисний або випадковий злив інформації, з якого я зрозуміла, що мене прослуховують. У мене немає зараз ніяких версій того, чому це сталося зараз – хоча за часом це збіглося з моїм уходом з ефіру, тобто останні два тижні. Я все ще залишаюся керівником програми, у мене є кілька нових проектів, але зараз я не займаюся якимись серйозними політичними розслідуваннями, так що про причини не можу сказати», –  розказала ведуча.

Вона також зазначила, що раніше її телефон ніколи не прослуховувався, однак погрози надходили.

«Для мене ця ситуація, на відміну від моїх колег, стала сюрпризом – раніше я з таким не стикалася. Навесні, після окупації Донбасу, я була змушена їздити з охороною, оскільки мені надходили погрози від людини, особистість якої потім наші з’ясували. Нею виявився чоловік з нашої ж сфери, що знаходився на окупованій території та щільно співпрацював з російською пропагандою. Про його подальшу долю мені нічого не відомо, але оскільки особисто ми не були знайомі, я пов'язувала його погрози з професійною діяльністю. Зараз ситуація інша, і у мене поки немає версій того, чому і хто зацікавився мною саме зараз», –  прокоментувала пані Соколова.

До правоохоронців ведуча не зверталася, бо «не бачить в цьому сенсу». Однак, як вона зазначила, вирішила публічно заявити про те, що знає про прослуховування.

Нагадаємо, нещодавно про прослуховування свого апарату повідомила журналіст Соня Кошкіна.

«Детектор медіа»

Liked the article?
Help us be even more cool!