ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вчительку української мови з Донеччини за співпрацю з окупантами засудили до року виправних робіт

07.02.2023, 13:02
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Амур-Нижньодніпровський районний суд міста Дніпра визнав учительку української мови винною в колабораціонізмі та призначив їй покарання у вигляді виправних робіт строком на один рік.

Таке рішення суд ухвалив 2 лютого, повідомляє “Судовий репортер”.

Обвинувачена працювала вчителькою української мови Новогригорівської загальноосвітньої школи в селищі Нікольське Донецької області. Під час тимчасової окупації жінка погодилася працювати під владою окупантів, а саме в.о. заступника директора з навчально-виховної роботи т.зв. “муниципальной бюджетной общеобразовательного учреждения Новогригоровская школа администрации Новоазовского района ДНР”.

Згодом вона спланувала та організувала освітній процес за стандартами так званої “ДНР”, передбачаючи в програмі возвеличення Російської Федерації і так званої “ДНР”, її історичної ролі та заперечуючи культурні цінності українського народу, українську мову з кінцевою метою розпалювати агресію та ненависть до України.

Зокрема, 16 вересня 2022 року на засіданні педагогічної ради обвинувачена ознайомила присутніх працівників школи із запровадженням заходів планового запобігання так званому “экстремизму” серед школярів і протидії поширенню “экстремизма и террористической идеологии” серед молоді.

На судовому засіданні жінка провину визнала повністю.

Суд затвердив угоду, якою передбачено покарання у вигляді виправних робіт строком на один рік з відрахуванням у дохід держави 10% заробітку і заборону засудженій протягом 10 років обіймати керівні посади в закладах освіти всіх форм власності.

Докази в суді не досліджувалося. Але попередньо відомо, що обвинувачену впізнали свідки, а також у матеріалах справи був протокол огляду телеграм-каналу.

Liked the article?
Help us be even more cool!