ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вбиті в ЦАР журналісти устигли зняти бази "ПВК Вагнера" - продюсер каналу "Дождь"

08.08.2018, 11:15
Фото - Радіо Свобода

Російські журналісти, яких вбили в Центральноафриканській республіці наприкінці липня, встигли зняти у країні бази російської “ПВК Вагнера”. Про це Громадському повідомив продюсер російського телеканалу “Дождь” Василій Полонський.

“У всіх журналістів та інших адекватних людей абсолютно різна позиція щодо того, що там сталося. Але більшість згодні у тому, що це не було ніяким пограбуванням, що це не був напад якихось злодіїв і злочинців місцевих, всі сходяться в тому, що це був спланований напад. Ким саме, я поки сказати не можу”, - розповів Полонський.

Продюсер каналу заявив, що загиблі журналісти встигли відзняти матеріал для свого завдання.

“Вони їхали туди за певним завданням, виконували тільки певне завдання, встигли зняти бази російської приватної компанії Вагнера і працювали тільки по своїй темі, не йшли ні вправо ні вліво, і все що вони там знімали - вони знімали за своїм “темником”, - наголосив він.

Нагадаємо, 31 липня стало відомо, що у Центральноафриканській республіці вбили трьох російських журналістів: Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченка, які знімали документальний фільм про діяльність в цій країні російської приватної військової компанії “Вагнер”.

Водій журналістів вижив, 31 липня Міністерство закордонних справ Росії заявило, що водій не пов’язаний з місією ООН. Раніше повідомляли, що водія групи рекомендував консультант місії ООН.

Дружина Орхана Джемаля Ірина Гордієнко повідомила The Bell, що впізнала по фотографії тіло чоловіка.

Влада у ЦАР припускає, що російських журналістів у Центральній Африці могло вбити угруповання “Селека”. Крім того, Міністерство комунікацій та засобів масової інформації ЦАР повідомило, що російських журналістів в Африці могли вбити нападники, які нібито намагалися захопити їхнє авто.

Керівник Центру управління розслідувань, від якого їхали журналісти, повідомив, що в групи з собою були фотоапарати, камери, ноутбук, мікрофони, диктофони та готівка — близько $8,5 тисяч. Та влада ЦАР зазначає, що ні грошей, ні апаратури в журналістів після загибелі не виявили.

Liked the article?
Help us be even more cool!