ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вбивство журналіста Климентьєва хочуть повісити на чечена з Росії?

16.08.2011, 02:40
Редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва міг вбити в Росії чечен. Про це пише «Сегодня» з посиланням на джерела серед харківських правоохоронців.

«Згідно з тією версією, яку планують озвучити в міністерстві, Климентьєв готував сенсаційне викриття, а тому попросив Козаря (екс-співробітника міліції) заховати його на певний час», - говорить співрозмовник в харківській міліції.

Як розповідає правоохоронець, Козар відвіз його до Бєлгородської області, до знайомого чечена. Одного разу під час розпивання спиртних напоїв між чоловіками сталася сварка: Климентьєв назвав господаря будинку звіром, а той у відповідь вдарив журналіста, через що він впав і вдарився головою об кут стола. Після цього чоловіки випили мирову, а на ранок чечен знайшов гостя мертвим: «Не придумавши нічого кращого, засунув його тіло в бочку, заварив її і сховав», - додав він.

Джерело у міліції наполягає на тому, що дану версію зрежисували, щоб закрити цю справу скоріше, а не шукати винуватих: «Насправді в цьому замішані високопосадовці харківського УВС. Зараз справу відведуть від них, покараний ніхто не буде», - сказав правоохоронець.

У свою чергу в МВС запевнили, що такої версії ніколи не розглядали: «Все це більше схоже на казку, ми ніколи не відпрацьовували таку версію. Хтось може спеціально її запускати, щоб отримати якісь дивіденди. Більше того: у цій справі нам навіть не доводилося бувати за кордоном, у тому числі в Росії. І допомоги у наших колег-сусідів ми не просили - не було такої необхідності», - сказав заступник міністра МВС Василь Фаринник. Він запевнив, що незабаром правоохоронці зможуть назвати прізвища підозрюваних і навіть організаторів - чекати залишилося якщо не кілька днів, то тижнів.

Також, як пише «Сегодня», ветерани МВС наполягають на тому, що редактор «Нового стилю» був професійним здирником і злочинцем, а не журналістом: «На нього, наприклад, працювали браконьєри, ми особисто знімали встановлені ним сітки. А згодом йому їх повертали... Він був вхожий до багатьох високих кабінетів і користувався цим. Правоохоронці збирали інформацію на певні комерційні структури, Климентьєв вимагав гроші за те, щоб питання зам'яти, а потім ділив прибуток. З деякими правоохоронцями у нього навіть був спільний бізнес», - розповів ветеран МВС Іван Черсунов.

Нагадаємо, головний редактор харківської газети «Новый стиль» Василь Климентьєв зник 11 серпня 2010 року. 15 серпня за фактом зникнення була порушена кримінальна справа за статтею «умисне вбивство». Міліція оголосила в розшук двох підозрюваних. За цей час правоохоронці змогли скоротити число версій з десяти до одної - професійна діяльність.

У липні 2011 року начальник головного слідчого управління МВС Василь Фаринник повідомив, що правоохоронці розшукують людину, яка може бути причетною до зникнення Василя Климентьєва

«Телекритика»

 
Liked the article?
Help us be even more cool!