ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вандалу, який вирізав напис на Колізеї, загрожує штраф до €15 тис. або до п’яти років ув’язнення

05.07.2023, 10:45
Фото – Screengrab Ryan Lutz / YouTube/euronews.com
Фото – Screengrab Ryan Lutz / YouTube/euronews.com

Британський турист Іван Дімітров, який вирізав напис на стінах античного Колізею, попросив вибачення за псування будівлі, повідомляє Euronews.

Дімітрову, що живе в Брістолі (північний захід Англії), загрожує штраф до €15 000 або до п’яти років ув’язнення, адже Колізей є в списку пам’яток світової спадщини ЮНЕСКО.

Він потрапив на камеру, коли вирізав своє ім’я та ім’я своєї дівчини на Колізеї в Римі. 27-річний інструктор з фітнесу, уродженець Болгарії Іван Дімітров, також відомий під псевдонімом Іван Гокінз, відвідував Вічне місто зі своєю дівчиною Гейлі Брейсі.

Відео, де він вирізає на стіні 2000-річної будівлі “Іван+Гейлі 23”, швидко завірусилося й викликало в громадськості обурення щодо можливого вандалізму.

Італійські карабінери швидко відстежили пару в Болгарії, порівнюючи фотознімки.

Поговоривши з Дімітровим, правоохоронці доповіли, що той висловив “щире каяття” за дії, в яких його звинувачують.

За словами майора карабінерів Роберто Мартіна, “він сказав нам, що дуже засмучений тим, що скоїв, і весь час за це вибачався. Думаю, він переживав за наслідки будь-якого суду, адже ми пояснили, що він може потрапити до в’язниці на термін від двох до п’яти років або ж сплатити штраф до €15 000”.

Liked the article?
Help us be even more cool!