ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запоріжжі запрацює нове онлайн-медіа "Сода"

Фото – Media Development Foundation
Фото – Media Development Foundation

У листопаді 2023 року в Запоріжжі запрацює нове онлайн-медіа "Сода", яке планує використовувати журналістику рішень як інструмент для створення контенту. 

Про запуск проєкту повідомили на фейсбук-сторінці MDF. Проєкт підтриманий програмою Local Media Relaunch Initiative від Media Development Foundation.

Засновниці проєкту – три запорізькі журналістки й активістки: Лілія Статівко, Вероніка Хорольська і Катерина Рождественська (Шевченко).

Як розповіла регіональній представниці ІМІ в Запорізькій області одна зі співзасновниць медіа Катерина Рождественська, запустити сайт і соціальні мережі команда сподівається на початку листопада.

"Медіа "Сода" народилося завдяки нашій "силі трьох". Чому "Сода"? Бо це речовина, яка має дуже різноманітний спектр дії. Головне, вона є в кожного вдома, а основна її функція – очищення. Так само і ми своїми журналістськими матеріалами прагнемо очищувати темні плями поінформованості суспільства. А ще це дуже влучне, коротке слово, яке легко запам'ятати. Наше медіа – про пошук відповідей на суспільно важливі питання для мешканців Запоріжжя і області. Від інших медіа плануємо відрізнятися використанням журналістики рішень як інструменту для створення наших матеріалів”, – розповіла журналістка.

За інформацією MDF, журналістки стали учасницями програми Local Media Relaunch Initiative.

“Раніше вони працювали разом в одній редакції. Та з часом зрозуміли, що хочуть втілювати в життя власні ідеї, які б не вибивались із концепції медіа. Аби реалізувати це, їм потрібен був свій простір. Так у 2022 році з’явилася "Сода", – йдеться в повідомленні.

"Зараз у команді працює лише три людини, однак ми мріємо, що колись зможемо розширитися втричі", – розповіла MDF співзасновниця медіа "Сода" Вероніка Хорольська.

Редакція планує створювати матеріали для жителів Запоріжжя та області. Однак у плані тем журналісти не хочуть себе обмежувати, тому що прагнуть знаходити відповіді на складні запитання, які турбують жителів їхньої громади. Зараз команда працює онлайн, однак мріє про свій офіс у центрі міста, де буде студія для знімання відеосюжетів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!