ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Європарламенті намагаються отримати дозвіл РФ на відвідання Сенцова делегацією євродепутатів

26.11.2018, 14:19
Фото - Фейсбук Ukrainian Congress Committee of America

В Європарламенті намагаються отримати від Російської Федерації дозвіл на відвідання незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова делегацією з числа євродепутатів. Про це повідомила німецький депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс (політична група “Зелені - Європейський вільний альянс”) на прес-конференції у Києві, інформує УНІАН.

Вона нагадала, що в Європарламенті ухвалили рішення удостоїти Сенцова премією імені Андрія Сахарова.

Водночас в Європарламенті звернулися до російської влади з проханням щодо звільнення Сенцова, аби він мав можливість самостійно приїхати і отримати премію. “Але, найімовірніше, цього не відбудеться, і, відповідно, на врученні будуть присутні його сестра та адвокат”, - заявила Гармс.

“Ми зараз активно намагаємося відстоювати ідею перед російськими органами, щоби вони допустили делегацію Європарламенту за участю депутатів ЄП відвідати Олега Сенцова в ув'язненні”, - заявила Гармс.

Як повідомляв ІМІ, 25 жовтня український режисер Олег Сенцов, ув’язнений у Росії, став лауреатом премії Сахарова “За свободу думки” 2018 року.

Церемонія нагородження відбудеться 12 грудня у Страсбурзі. Премія передбачає грошову винагороду в 50 тис. євро, її вручають за видатний внесок у захист прав людини і основних свобод.

Федеральна служба виконання покарань Росії (ФСВП) повідомила, що Сенцов може використовувати премію Європейського парламенту “За свободу думки” імені Сахарова на купівлю продуктів і предметів побуту з тюремного магазину.

Liked the article?
Help us be even more cool!