ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Єгипті двох блогерок TikTok засудили до 10 і 6 років в’язниці

23.06.2021, 10:00
Фото – Twitter Mai El-Sadany
Фото – Twitter Mai El-Sadany

У Єгипті двох популярних блогерок TikTok засудили до 10 і 6 років позбавлення волі за звинуваченнями в “торгівлі людьми”. Про це повідомляє НВ з посиланням на BBC.

20-річну студентку Каїрського університету Ханін Хоссам з 900 тисячами підписників у TikTok уперше заарештували у квітні 2020 року. До цього вона опублікувала відео, в якому закликала своїх підписниць-жінок приєднатися до платформи Likee і казала, що там вони можуть заробляти гроші на трансляціях. Її звинуватили в “порушенні сімейних цінностей”.

Другій популярній тіктокерці Маваді аль-Адхам, яка мала 3 млн підписників у TikTok і 1,4 млн в Instagram, висунули такі самі звинувачення місяць потому через “непристойні” відео з ліпсінком і танцями під відомі пісні. У липні 2020 року обох дівчат визнали винними й засудили до двох років в'язниці та штрафу в розмірі 300 тисяч єгипетських фунтів (19 140 доларів). Під час апеляції в січні вирок було скасовано, і блогерок звільнили. Але пізніше їм висунули нове обвинувачення – у торгівлі людьми.

Хоссам і аль-Адхам звинуватили у “використанні дівчат в діях, що суперечать принципам і цінностям єгипетського суспільства, для отримання матеріальної вигоди”. Обвинувачення нібито пов'язані з групою, яку Хоссам просувала на Likee, і відео, які Адхам публікувала в Instagram і TikTok. 

Хоссам заочно засудили до 10 років в'язниці, аль-Адхам, яка була присутня в суді, – до шести років. Ще троє чоловіків отримали по шість років в'язниці за звинуваченням у пособництві дівчатам.

Хоссам опублікувала відео, в якому заявила, що не зробила нічого аморального та не заслужила на 10 років в'язниці, і попросила президента Абдул Фаттаха Ас-Сісі про помилування.

Правозахисники засудили рішення суду, заявивши про репресії єгипетської влади, спрямовані проти жінок-інфлюенсерів у соцмережах. Вони наголосили, що звинувачення порушують їхні права на свободу вираження поглядів і тілесну автономію.

Liked the article?
Help us be even more cool!