ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Японії чоловіка засудили до смертної кари за підпал анімаційної студії Кіото

25.01.2024, 12:00
Фото – CNN
Фото – CNN

Японський суд 25 січня 2024 року оголосив смертний вирок 45-річному Шінджі Аобі за підпал анімаційної студії Кіото у 2019 році, який став наймасштабнішим масовим убивством у країні за останні 20 років, забравши життя 36 людей.

Про це повідомляє CNN з посиланням на громадський мовник NHK.

Проти підсудного Шінджі Аоби висунули звинувачення у вбивстві й підпалі після того, як чоловік розповів поліції, що його роботу скопіювали й що він користувався бензином, щоб підпалити будівлю студії. 

На момент пожежі всередині триповерхової будівлі були десятки людей; вогонь поширився так швидко, що багатьом не вдалося втекти. Всі загиблі були співробітниками студії, і щонайменше 32 людини дістали поранення.

У своєму вироку суддя Кейсуке Масуда заявив: "Жах і біль жертв, які загинули в Студії 1, що в мить перетворилася на пекло, і тих, хто помер пізніше, неможливо описати". 

На пресконференції у 2019 році правоохоронці заявили, що Аоба потерпає від певного психічного розладу, але не уточнили якого. 

Під час суду, що розпочався у вересні, чоловік не визнав своєї провини, а його адвокати доводили, що він психічно нездоровий і не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Втім, прокурори наполягали на смертній карі, стверджуючи, що Аоба повністю дієздатний.

NHK повідомляє, що суддя зробив висновок: на момент трагедії Аоба був у змозі розрізнити добро від зла. Щодо його відповідальності за свої дії "постановили, що він не був ані божевільним, ані психічно неспроможним на момент скоєння злочину".

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!