ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ужгороді власник кінотеатру побив журналіста, який знімав конфлікт у закладі

17.05.2018, 16:05
Фото - скріншот з відео Віталія Глаголи

В Ужгороді 16 травня власник кінотеатру “5 елемент” побив власного кореспондента телеканалу "СТБ" Віталія Глаголу, який вирішив зняти конфлікт між відвідувачкою та адміністрацією закладу. Про це Віталій Глагола повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці та підтвердив ІМІ.

“Вчора вечір закінчився тим, що мене побили, коли я знімав конфліктну ситуацію в кінотеатрі “5 елемент” в Ужгороді. І кидався з кулаками не хтось із відвідувачів, а персонал і п'яний в зюзю чоловік, який назвався власником кінотеатру. Виявилось, це дійсно так. Його звати Олександр Ягудаєв”, - написав журналіст.

За його словами, нападник кілька разів наніс удари в голову та груди, в тому числі у присутності поліцейських: “Не критично - буду мати синці на обличчі, розцарапаний ніс і підбиту губу. Переживу. Побої зняв і офіційно зафіксував у встановленому законом порядку”.

Як розповів Віталій Глагола, він прийшов як клієнт у кінотеатр та натрапив на скандал, який вирішив зафіксувати на відео, аби підготувати короткий матеріал про цей інцидент для ЗМІ. “Дівчина обурювалась, що їй подали страву в кафе кінотеатру зовсім не таку, як на картинці, з іншими складовими і т.д. У відповідь на прохання врахувати це при наступних замовленнях і коли вона попросила книгу скарг - адміністратор почав крити її відбірним матом разом із своєю напарницею касиркою”, - розповів журналіст.

Проте, коли він почав знімати, на нього почав кидатися персонал із криками, що він не має права знімати в кінотеатрі і вони забороняють це робити.

“Я кілька разів представився журналістом, показав посвідчення й наголошував, що вони працівники закладу і, крім цього, знаходяться у громадському місці, чим, згідно закону, автоматично дають згоду на свою фіксацію. Також назвав, що керуюся законом про інформацію”, - розповів Глагола.

Проте це не зупинило працівників кінотеатру. “Але це не зупинило двох працівників, і адміністратор мав кілька спроб вирвати мій телефон з рук і паралельно завдати мені кілька ударів. Після цього викликав “важку артилерію”. Він представився власником закладу, почав розказувати мені “за жизнь” і “хто я, что я и что мне будет”. Після цього кілька разів спробував вирвати телефон, наніс кілька ударів”, - розповів журналіст.

Була викликана поліція, журналіст написав заяву про побиття та перешкоджання професійній діяльності.

За цим фактом слідчі Ужгородського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство"), повідомляється на сайті ГУНП в Закарпатській області.

Як повідомили в поліції, о 21:48 на лінію “102” надійшло повідомлення від 28-річного ужгородця. “Чоловік повідомив про те, що в приміщенні місцевого кінотеатру в нього виникла конфліктна ситуація з представниками адміністрації закладу. У результаті суперечки заявник отримав тілесні ушкодження”, - йдеться в повідомленні.

На місце події прибув екіпаж патрульної поліції, яка встановила особи учасників конфлікту й опитала потерпілого та іншу сторону інциденту (двоє ужгородців 22 та 45 років). Слідство у справі триває.

У коментарі ІМІ Віталій Глагола повідомив, що написав заяву за 171 статтею Кримінального кодексу України.

“Я писав заяву про перешкоджання професійній діяльності, по 171. Крім того, коли телефонував у 102, я неодноразово казав, що мені перешкоджають працювати в громадському місці і б‘ють. І просив опергрупу. І я не казав, що сталась конфліктна ситуація. Я чітко казав по 102, що мені перешкоджають працювати по 171 статті. І б‘ють”, - розповів він.

Лікарі діагностували журналісту легкі тілесні ушкодження.
Liked the article?
Help us be even more cool!