ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Узбекистані звинуваченого у заколоті журналіста засудили, але звільнили з-під варти

08.05.2018, 10:04
Фото - Радіо Свобода

В Узбекистані журналіста Бобомурода Абдуллаєва, звинуваченого в закликах скинути владу, визнали винним у цьому, але звільнили з-під варти, повідомляє Радіо Свобода.

Міський суд Ташкента визнав, що журналіст винен у використанні засобів інформації для закликів усунути уряд країни. Як покарання йому встановили 20% відрахування з заробітної плати протягом трьох років на користь держави.

Трьох співвідповідачів у цій справі – блогера Гайота Насріддінова і підприємців Равшана Салаєва та Шавката Оллойорова – визнали невинуватими.

Звинувачення стосувалися низки статей про осіб, наближених до попереднього авторитарного президента Узбекистану Іслама Карімова, підписаних псевдонімом “Усмон Гакназаров”, яким користувався більш ніж один автор. Абдуллаєв, якого арештували у вересні 2017 року, заперечував свою провину і заявляв, що тільки робив свою роботу як журналіст.

Справу, за якою спостерігали правозахисники, вони вважали випробуванням для влади президента Узбекистану Шавката Мірзійоєва, що пообіцяв реформи, коли прийшов до влади після смерті Іслама Карімова 2016 року.

Мірзійоєв справді здійснив деякі реформи, зокрема в силових структурах країни. Правозахисна організація Human Rights Watch восени 2017 року заявляла, що влада Узбекистану зробила “деякі позитивні кроки”, але закликала зробити постійним поліпшення в галузі прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!