ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Узбекистані журналістів і письменників відправляють до шкіл як "пропагандистів духовності"

14.04.2021, 13:15
Фото – ozodlik.org
Фото – ozodlik.org

Президент Узбекистану Шавкат Мірзіяєв запровадив з 1 квітня в середніх школах і вишах посаду “пропагандистів духовності”, на яку наймають письменників та журналістів. Про це йдеться в указі президента країни від 26 березня, повідомляє узбецька редакція Радіо Свобода.

Пропагандисти духовності отримуватимуть заробітну плату, рівну половині заробітної плати вчителя з вищою освітою. Одним із їхніх завдань є зміцнення ідеологічного імунітету молодого покоління від ідеологічних та інформаційних атак. 

Керівники шкіл кажуть, що вони ще не можуть уявити собі, чим письменник або журналіст займатимуться в школі.

“Робота в цьому напрямі почалася більш ніж три місяці тому, після того як на початку цього року наш президент заговорив про це на одній з нарад. Тоді почали розмовляти з кожним із членів Спілки журналістів, складати списки охочих”, – сказав виданню один з лідерів Спілки журналістів Узбекистану.

Згідно з указом президента країни, до 2023 року у всіх районах і містах країни будуть створені “Місця духовності і освіти” – “з метою зміцнення стабільного соціально-духовного середовища на територіях, підвищення духовності у свідомості населення, особливо молоді, забезпечення згуртованості в сім'ях і населених пунктах”.

Liked the article?
Help us be even more cool!