ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Узбекистані на 6 годин затримували журналіста "Настоящего времени"

13.12.2017, 10:50
Фото - Радіо Свобода

Поліція затримала у Ташкенті (Узбекистан) незалежного журналіста Сіда Янишева, який співпрацював з телеканалом “Настоящее время” (проект Радіо Свобода). Його майже шість годин протримали у відділенні міліції і видалили всі фото і відеоматеріали, які він зробив. Після цього журналіста відпустили на свободу, повідомляє Радіо Свобода.

За даними видання “Фергана”, Янишева затримали за спілкування з жителями житлового кварталу в районі, який іде під знесення для будівництва офісного комплексу “Ташкент-Сіті”. Жителям Узбекистанської вулиці влада, зокрема, погрожували примусовим виселенням у десятиденний термін, якщо вони не залишать свої будинки добровільно.

Янишев розповів НВ, що брав інтерв’ю у місцевих жителів і записав їхні розповіді на диктофон, а також зробив кілька фотографій. Однак до нього підійшли двоє міліціонерів і заявили, що він не має права цього робити, бо в Узбекистані немає поняття “незалежний журналіст”, і для ведення журналістської діяльності потрібна акредитація від будь-якого ЗМІ.

“Я просто виконував своє завдання як журналіст і не робив нічого протизаконного”, – сказав Янишев.

Сід Янишев зробив для НВ кілька сюжетів, які показують реальне життя в Узбекистані, наприклад про те, як купити долари.

При цьому йому вдавалося робити фото і відео з вулиць Ташкента, що міліція зазвичай забороняє не тільки неакредитованим журналістам, а й простим туристам.

Liked the article?
Help us be even more cool!