ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україну заборонили ввозити з РФ три дитячі книжки через пропаганду держави-агресора

23.10.2020, 12:47
Фото - networkokulu.ne
Фото - networkokulu.ne

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) відмовив у ввезенні на територію України з метою розповсюдження трьох дитячих книжок з Росії через пропаганду держави-агресора та комуністичного тоталітарного режиму і його символіки.

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Зокрема, Держкомтелерадіо відмовило ПП “Видавництво “Махаон-Україна” у ввезенні книжок видавництва російського видавництва “Азбука-Аттикус”.

Так, не дано дозвіл на ввезення дитячої книги “Транспорт” серії “Развиваем малыша”, яка презентує малюкам російський танк і комуністичну символіку.

В іншій книзі “Копилка бесценных знаний: Изобретения, факты, открытия” глава про перші супутники Землі та освоєння космічного простору за часів СРСР ілюструється державним прапором РФ, що “вводить в оману дітей  і приписує державі-агресору чужі заслуги”.

Також не отримала дозволу книга під назвою “А почему небо голубое?”, оскільки пропонує дітям пізнавати світ через призму реалій, міфів і символів держави-агресора. “Окремі її сторінки присвячені розлогому опису  російського державного прапора, який, за інтерпретацією авторів, символізує і благородство, і чесність, і мужність, і ще велику кількість чеснот. Такий пропагандистський стиль книги не відповідає дійсності, де Росія  захопила Крим, розв’язала  війну на Донбасі і вбиває українців”, - зазначає комітет.

Загалом, починаючи з 20 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав 29 004 дозволи на ввезення видавничої продукції та надав 4 162 відмови у видачі дозволів. 

Крім того, на виконання рішення РНБО України від 19 березня 2019 року “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, Держкомтелерадіо призупинив на три роки видачу cуб’єктам господарювання дозволів на ввезення видавничої продукції російських видавництв, що випускають друковану продукцію антиукраїнського змісту, а також зупинив на строк застосування санкцій дію 11 894 виданих раніше дозволів на ввезення 29 342 000 примірників видань.

Liked the article?
Help us be even more cool!