ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До України заборонили ввозити три дитячі книжки з російською пропагандою

13.01.2022, 10:28
www.mwccpa.com
www.mwccpa.com

Державний комітет телебачення і радіомовлення не дав дозвіл українському імпортеру на ввезення з території Росії для розповсюдження в Україні ще трьох назв дитячих книжок, у яких виявлено російську пропаганду.

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінювання видавничої продукції щодо зарахування її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. 

Дитячі книжки російського видавництва “Издательский дом “Проф-Пресс” “Стихи про машины малышам”, “Транспорт”, “Тесты для малышей (2–3 года)” розраховані на найменших читачів. Відповідно, мають велику кількість ілюстрацій, у яких використовується символіка держави-агресора, її силових і військових структур, символіка комуністичного режиму.

“На думку експертів, ці книжки – яскравий приклад російської пропаганди, яка ставить за мету мілітаризацію свідомості дітей, виховання імперського мислення, лояльного і навіть схвального ставлення до воєн і конфліктів, які розв’язує Росія проти інших країн світу”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до Закону України “Про видавничу справу”, Держкомтелерадіо з 2017 року вживає заходів щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

За цей період розглянуто понад 45 тис. заяв суб’єктів господарювання, видано 38 427 дозволів на ввезення видавничої продукції, надано 5 061 відмову у видаванні дозволів та анульовано 2 227 виданих раніше дозволів.

Liked the article?
Help us be even more cool!