ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До України прибули французькі слідчі для розслідування загибелі журналіста AFP

16.05.2023, 11:31
Фото – AFP
Фото – AFP

Французькі слідчі вже прибули до України для розслідування загибелі журналіста інформагентства AFP Армана Солдіна під час російського ракетного обстрілу поблизу Часового Яру на Донеччині.

Про це Укрінформу повідомила керівниця офісу міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" у Східній Європі та Центральній Азії Жанна Кавельє.

Вона нагадала, що прокуратура Франції розпочала розслідування загибелі Армана Солдіна на війні в Україні, і зазначила, що справа просувається доволі швидко.

"Ми на зв’язку з французькою стороною. Вони співпрацюють з Офісом генпрокурора України. Ми знаємо, що вчора (14 травня. – Ред.) четверо слідчих прибули з Франції і почали збирати свідчення", – сказала Кавельє.

Вона також додала, що "Репортери без кордонів" приділяють багато уваги цій справі, адже вбивство журналіста – це не лише воєнний злочин проти цивільної людини.

"Журналісти виконують соціальну функцію – надавати достовірну інформацію для суспільства, і Арман Солдін робив це професійно", – зазначила вона.

Як повідомляв ІМІ, Арман Солдін загинув від ракетного обстрілу з "Градів" поблизу Часового Яру (Донеччина), про це розповіли колеги, які стали свідками інциденту. Напад стався на околицях міста неподалік Бахмута.

Солдін та його колеги з AFP потрапили під обстріл, перебуваючи з групою українських військових. 32-річний Солдін загинув, коли ракета влучила неподалік місця, де він лежав. Решта команди не постраждала.

Французька прокуратура розпочала розслідування загибелі журналіста французької інформаційної агенції AFP Арман Солдіна.

За даними ІМІ, Арман Солдін став 57-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом, убитим під час виконання професійної діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!