ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В українській Вікіпедії до 30-річчя незалежності України - марафон із поліпшення статей #мовознай

05.08.2021, 11:38
Фото - uk.wikipedia.org
Фото - uk.wikipedia.org

З 16 по 24 серпня в українській Вікіпедії триватиме онлайн-марафон із поліпшення статей #мовознай, приурочений до 30-річчя незалежності України.

Про це повідомила ГО “Вікімедіа Україна”, яка є організатором марафону за підтримки офісу Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя.

Організатори зауважують, що 30-річчя незалежності України — це гарна нагода зробити свій мовознавчий внесок до Вікіпедії і долучитися до захисту української мови та розбудови українського інформаційного простору.

У Вікіпедії українською вже понад 1,1 млн статей. Багато з них потребують вичитки, дрібних чи суттєвих виправлень — і саме це можна зробити в межах марафону. “Вікімедіа Україна” запрошує виправляти одруківки, орфографічні помилки, покращувати стилістику тексту, додавати нові факти та відомості, уточнювати джерела у статтях.

“Українська Вікіпедія є найбільшою в історії енциклопедією українською мовою яка коли-небудь існувала. Якщо її роздрукувати у вигляді паперової енциклопедії, то отримаємо приблизно 480 томів. Вікіпедію творить спільнота волонтерів, долучитися до якої можуть ті, хто має бажання розвивати онлайн-енциклопедію. #мовознай є нагодою зробити свій внесок усім, хто вболіває за якісний контент українською мовою”, — прокоментувала адміністраторка української Вікіпедії Наталія Тимків.

Взяти участь у марафоні можуть усі охочі. Для цього слід зареєструватися у Вікіпедії, поліпшити існуючу статтю і зберегти своє редагування, додавши у поле “Короткий опис змін” хештег #мовознай. Усі виправлення мають відповідати правилам онлайн-енциклопедії.

Активні учасники й учасниці отримають відзнаки та долучаться до покращення популярної онлайн-енциклопедії українською мовою. 

Марафон проходить у межах проєкту “Тематичний тиждень»”. Організатори не впливають на вміст статей, поліпшених у межах проєкту, і не оцінюють його (за винятком дотримання базових правил Вікіпедії).

Детальна інформація про акцію - тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!