ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні запустили чат-бот для виявлення тролів у Facebook

13.08.2020, 15:10
Фото – internews.ua
Фото – internews.ua

Команда громадської організації “Інтерньюз-Україна” створила чат-бот TrollessUA, який перевірятиме, чи є підозрілий акаунт тролем, і додаватиме його до бази, що потім передається адміністрації Facebook.

Про це повідомляється на сайті організації.

Раніше базу тролів наповнювали волонтери-кіберельфи, що пройшли онлайн-курс із виявлення тролів. Тепер додавати тролів до бази зможуть не тільки кіберельфи, а й усі охочі користувачі Facebook за допомогою чат-бота. 

Щоб поспілкуватись із чат-ботом, користувач має написати повідомлення на сторінку TrollessUA у Facebook.

Чат-бот зможе:

  • Перевірити профіль на фейковість і сказати користувачу, чи занесено акаунт до бази тролів.
  • Якщо користувач захоче повідомити про троля, чат-бот запитає в нього про ознаки фейковості: несправжні фото, підозрілих друзів, використання мови ненависті тощо.
  • Якщо користувач захоче повідомити про профіль, який був доданий до бази тролів помилково, чат-бот також запитає в нього про докази.

Підозрілі акаунти, про які користувачі повідомлять за допомогою чат-бота, перевірять експерти проєкту та занесуть до спеціальної бази, яка потім передається в службу підтримки Facebook.

Ініціатива TrollesUA покликана виявляти та блокувати тролів в українському сегменті Facebook. Більше інформації можна знайти на сайті trollessua.org та Facebook-сторінці проєкту.

Ініціатива реалізується ГО “Інтерньюз-Україна” за підтримки “Медійної програми в Україні”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Liked the article?
Help us be even more cool!