ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні запрацює вконтакті заради інформаційної війни з РФ

01.03.2022, 16:20
Фото: Katie Godowski з Pexels
Фото: Katie Godowski з Pexels

В Україні розблокували російську соціальну мережу "ВКонтакті", щоб кожен громадянин міг у ній поширювати правду про війну, яку веде РФ в Україні.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко під час телемарафону, передає УНІАН.

Інший радник міністра Антон Геращенко сказав, що розблокують також російську соцмережу "Однокласники".

Денисенко підкреслив, що крім військового фронту з Росією є ще й інформаційний, на якому теж потрібно воювати. Він закликав цивільних активно долучитися до цієї війни.

"Станом на зараз Україна розблокувала вконтакті спеціально для того, щоб кожен з нас міг зареєструватись у вконтакті й постити максимальну кількість відео, фото, документів усіх тих, хто перебуває зараз у полоні. Також обов'язково треба постити відео того, що робить російська армія в Харкові, Чернігові, всіх наших містах. І дуже важливо в принципі показувати військовополонених і збиту нами російську техніку. Обов'язково треба показувати, як ми воюємо, що ми боремося за свою землю. Для того щоб росіяни почали нарешті розуміти, що інформаційна блокада почала прориватися", – зазначив Денисенко. 

За його словами, на сьогодні офіційні особи Російської Федерації вперше починають визнавати смерті своїх військових в Україні.  

"Більш того, наскільки нам відомо, сьогодні перші мішки з трупами пішли в Росію і ешелони з пораненими пішли в Росію. Заховати цю історію росіянам вже не вдасться. Нам потрібно на тлі економічної кризи в Росії деморалізувати нашого супротивника. Закликаю всіх: реєструйтеся у вконтакті, постіть туди все, що можете, і звертайтеся в ті групи, до тих людей, яких ви знаєте, і максимально поширюйте цю інформацію.

Немає більшого завдання для цивільного населення зараз, ніж допомога армії і деморалізація ворога. А нічого краще не деморалізує, ніж показувати, як здаються їхні солдати і як горить їхня техніка", – сказав Денисенко.

Водночас потрібно трохи часу, щоб соцмережу розблокували провайдери.

ВАЖЛИВО

Лабораторія цифрової безпеки радить використовувати платформу лише для інформаційного впливу на ворога і більше ні для чого. Тому що до всіх даних на платформі мають доступ російські силовики, тому навіть у приватних повідомленнях вконтакті не варто координувати свої дії. Жодних приватних листувань (окрім як з метою інформаційного впливу), жодної конфіденційної інформації.

Також за можливості використовуйте VPN – з безкоштовних це Psiphon. Це не покаже вашу справжню IP-адресу платформі.

Якщо ви видалили свій обліковий запис, але плануєте створити новий і вконтакті дозволятиме це, використовуйте для цього не свої основні електронні адреси й за можливості не свої основні номери телефонів. У жодному разі не використовуйте пароль з інших облікових записів, наприклад пошти чи фб.

Нагадаємо, російські соціальні мережі "ВКонтакті" й "Однокласники" були заблоковані в Україні 2017 року разом з низкою інших російських сервісів та ресурсів.

Liked the article?
Help us be even more cool!