ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні запрацював сайт для українців за кордоном з експертними відповідями про війну

В Україні розпочав роботу некомерційний проєкт UAQA, мета якого допомогти українцям за кордоном відповісти іноземцям на запитання про Україну та її стосунки з Росією. Про це йдеться на сайті проєкту, який створила громадська організація “Комунікації для змін”.

В наявній на сайті онлайн-бібліотеці можна знайти відповіді на різні гострі питання. Також можна відправити власний запит та отримати фахову аргументовану відповідь.

Зокрема, на платформі користувачі знайдуть відповіді на питання:

  • Чому почалась війна?
  • Коли вона закінчиться? 
  • Чому українці та росіяни не братні народи?
  • Чому не можна віддавати Росії українські території?

Як зазначають автори проєкту, він виник як відповідь на гострі інформаційні виклики, з якими стикаються українці за кордоном. До прикладу, за кордоном досі недостатньо загальної інформації про Україну, вона часто викривлена хибними наративами, які створює та просуває Російська Федерація. 

“Зараз за межами України, за даними ООН, знаходиться 6,5 млн українців – це вагома м’яка сила, потужний ресурс. Ми хочемо додати їм впевненості, озброїти фактами, допомогти легко та просто відповідати на складні запитання і стати, так би мовити, “народними дипломатами”, – зазначила голова “Комунікації для змін” Олена Лобова.

Ключові запитання для сайту були обрані за результатами опитування українців за кордоном та на базі аналізу інформаційного поля в різних країнах Європи.

Окрім того, UAQA надає поради щодо ефективного ведення комунікації та публікує рекомендації надійних джерел, де можна знайти поглиблені відомості щодо більшості запитів.

Проєкт співпрацює з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України та “Детектором медіа”. 

Команда проєкту планує його розвиток у напрямку консультативної підтримки та тренінгів щодо ведення дискусій на болючі теми для українців, які перебувають за кордоном.

Liked the article?
Help us be even more cool!