ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні вперше посадовця звільнили через сексистські висловлювання

23.04.2021, 10:40
Фото – "Репортери без кордонів"
Фото – "Репортери без кордонів"

Коростишівська міська рада (Житомирська область) проголосувала за звільнення секретаря міськради Юрія Сарапійчука через його регулярні сексистські висловлювання та порушення правил етичної поведінки посадових осіб. 

Таке рішення міськрада ухвалила 19 квітня на сесії, повідомляє Суспільне.

Як повідомив виданню міський голова Коростишева Іван Кохан, секретар міськради неодноразово дозволяв собі неетичні висловлювання в бік не лише депутатки Юлії Юзефович, а й щодо інших своїх колег.

“Поведінка секретаря міськради вже давно викликала незадоволення більшості депутатського корпусу, – розповів Іван Кохан. – Тому рішенням сесії депутати достроково припинили його повноваження. На думку депутатів, така його поведінка виключає можливість подальшого перебування на посаді. Він поводився так постійно. Це було щось на кшталт кредо його життя – спілкуватися нарвано і з образами. Навіть на запланованій сесії 22 квітня, яка не відбулася, він масово сипав образами на адресу керуючого і заступників. Раніше теж так було, але всякому терпінню є межа, і працювати в таких умовах неможливо”.

Іван Кохан підписав розпорядження про звільнення секретаря міськради. На тій же сесії 19 квітня було обрано нового секретаря. Також міський голова підтвердив, що нині вже звільнений секретар Коростишівської міськради Юрій Сарапійчук є колишнім прокурором.

На сторінці проєкту “Вибори без сексизму” у Facebook зазначається, що це вперше в Україні посадовця звільнили за його сексистські висловлювання. 

За словами депутатки Юлії Юзефович, Юрій Сарапійчук дозволяв собі таке ставлення до багатьох працівників та підлеглих, але всі мовчали.

“Зі мною особисто випадків було декілька, про всі я повідомила голові. Казала, що не терпітиму такої поведінки, але останній випадок, при свідках, коли чула половина міської ради, як він на мене кричав, став крапкою. І я підняла питання на загал. Адже людина не знає межі на посаді, такі речі неприпустимі”, – розповіла проєкту “Вибори без сексизму” Юлія Юзефович. За словами депутатки, Сарапійчук обізвав її “ідіоткою” та “нелюдиною”.

Кореспонденти Суспільного зв’язалися з Юлією Юзефович, яка погодилася дати коментар з цього приводу трохи пізніше. Юрій Сарапійчук на дзвінки на мобільний телефон не відповів.

Liked the article?
Help us be even more cool!