ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні у сфері комунікацій найменше заробляють журналісти – дослідження

26.02.2020, 15:38
Фото – happymonday.ua
Фото – happymonday.ua

В українській сфері комунікацій найменше заробляють журналісти, а найбільше – менеджери з комунікацій. Про це йдеться в дослідженні платформи професійного розвитку Happy Monday щодо​ рейтингу зарплат, повідомляє "Читомо" з посиланням на пресслужбу платформи.

"В Україні про зарплати не говорять, а роботодавці дуже рідко вказують рівень оплати у вакансіях. Але для розвитку будь-якої професійної сфери дуже важливо, щоб люди розуміли її фінансові можливості. Саме тому ми з командою вирішили досліджувати ринок зарплат. Почали зі сфери комунікацій. Сподіваємося, це допоможе зробити ринок праці в Україні більш прозорим і справедливим", – розповіла засновниця і СEO Happy Monday Анна Мазур.

Найцікавіші факти з дослідження: 

  • 87,5% опитаних – жінки. З цього можна зробити висновок, що в комунікаціях більшість посад обіймають саме вони. 
  • Найнижча заробітна плата в комунікаціях у журналістів. На посадах рівня Junior вони отримують у середньому 7300 гривень на місяць, на посадах рівня Senior – 19 700 гривень на місяць. 
  • Найвища заробітна плата – у менеджерів з комунікацій. На посадах рівня Junior можна заробити 14 500 гривень на місяць, а Senior – 28 500 гривень на місяць. 
  • Фахівці, які в роботі з клієнтами чи партнерами регулярно використовують англійську мову, в середньому заробляють майже на 7000 гривень у місяць більше, ніж ті, хто в роботі взагалі не користується англійською. 
  • Найбільше заробляють комунікаційники в Києві, Чернігові та Дніпрі, а найменше – у Чернівцях.
Фото happymonday.ua

Також у дослідженні міститься інформація про те, з якими ринками найчастіше працюють українські комунікаційники, у якій валюті вони отримують заробітну плату і чи офіційно вони працевлаштовані. Повну версію можна завантажити на сайті ​Happy Monday​. 

Опитування проходило онлайн із 13 грудня 2019 до 30 січня 2020 року. У ньому взяли участь понад 800 респондентів. Серед них найбільша кількість киян – 81,9%, також участь в опитуванні взяли комунікаційники з Харкова, Дніпра, Львова, Одеси та інших міст України.

У дослідженні брали участь представники різних професій сфери: менеджери з комунікацій, SMM-менеджери, PR-спеціалісти, копірайтери, контент-менеджери, редактори, журналісти та інші.

Happy Monday ​–​ ​платформа професійного розвитку з вакансіями, статтями та можливостями.

Liked the article?
Help us be even more cool!