ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні у 2020 році найпопулярнішим запитом у Google став "коронавірус"

08.12.2020, 15:39
Фото – marketing-branding.com
Фото – marketing-branding.com

Найпопулярнішим пошуковим запитом 2020 року в “Google Україна” став “коронавірус”. 

Про це повідомляється в блозі “Google Україна”, в якому оприлюднено підсумковий рейтинг найпопулярніших запитів українських користувачів Google. 

“Проаналізувавши безліч пошукових запитів, ми дізналися, які з них стали найбільш швидко зростаючими за рік, що найчастіше шукали українці і які питання задавали Google у 2020 році. У році, що минає, українців найбільше хвилювали питання, пов'язані з коронавірусом: найпопулярнішим пошуковим запитом 2020 року в “Google Україна” став “коронавирус”, – ідеться в блозі. 

Також до першої десятки ввійшли запити “коронавирус рекомендации”, “симптомы коронавируса” і “карантин в Украине”. 

Крім того,  2020 року зросла кількість запитів на тему дистанційного навчання: серед найпопулярніших запитів року сервіс Google Classroom, освітній проєкт “На урок” і сервіс для відеоконференцій Zoom. Також українці цікавилися виборами в США, телевізійним шоу “Холостячка” і святами 2020 року.

У категорії “Персона” українці найчастіше шукали інформацію про Олексія Навального, Джо Байдена й Олександра Лукашенка. Серед людей, які померли у 2020 році, найбільше запитів було про актора Бориса Клюєва, баскетболіста Кобі Брайанта і письменника-сатирика Михайла Жванецького.

У категорії “Фільми” українці найчастіше шукали в Google фільм 2011 року Стівена Содерберга “Зараза”. Більшу частину місць у першій десятці посіли продовження популярних фільмів: “Чаклунка: Повелителька темряви”, “Після сварки”, анімація “Крижане серце – 2”, українська комедія “Скажене весілля – 2”. Також українців цікавила оскароносна корейська драма “Паразити”.

Лідером у категорії телевізійних шоу стало романтичне реаліті-шоу “Холостячка”. Серед серіалів українці найчастіше шукали іспанську кримінальну драму “Паперовий будинок”, український серіал “Спіймати Кайдаша” і фентезі “Відьмак”.

“Купівлею року” в Україні стали медичні маски, крім того, українці цікавилися, де купити пульсоксиметр, респіратор і антисептик, а також iPhone 12 і картину за номерами.

У категорії “Книги” перше місце посів роман XIX століття американської письменниці Луїзи Мей Олкотт “Маленькі жінки”. До першої десятки також потрапили класичний роман Джейн Остін “Гордість і упередження”, фентезі “Відьмак” Анджея Сапковського, антиутопія Джорджа Оруелла “1984” і один з найвідоміших романів Стівена Кінга “Воно”.

У 2020 році користувачі ставили багато запитань, пов'язаних з коронавірусом: що таке пандемія, коронавірус, локдаун, карантин вихідного дня; як пошити маску, як зробити антисептик для рук, як лікувати коронавірус і як повернути нюх. Крім того, намагалися з'ясувати, що означає молодіжний сленг: що таке ауф, краш і крінж. Водночас українців хвилювало, як вийти заміж, чому горить Австралія і як зробити все добре.

Як повідомляв ІМІ, 1 грудня Google оприлюднив рейтинг найпопулярніших відео 2020 року на YouTube, які зібрали найбільшу кількість переглядів в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!