ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні судитимуть ексспівробітника СБУ, який з російськими хакерами атакував українські ресурси

Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника СБУ, який нині є співробітником ФСБ РФ та працював з хакерським угрупованням Armagedon для вчинення кібератак на українські ресурси.

Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України.

Чоловіка звинувачують у державній зраді. За даними слідства, колишній співробітник СБУ після анексії Криму у 2014 році зрадив присягу й залишився служити в Сімферополі в лавах ФСБ РФ.

“Відтоді він допомагав російській спецслужбі вести підривну діяльність проти України. Зокрема, колишній кримський правоохоронець взаємодіяв з хакерами з Armagedon, які здійснили понад 5 тис. кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України”, – повідомляє СБУ.

Спецслужба нагадала, що в листопаді 2021 року встановила хакерів Armagedon. Ними виявились офіцери “кримської” ФСБ, а також громадяни України, які перейшли на бік ворога під час окупації півострова у 2014 році.

СБУ оголосила підозри вісьмом членам Armagedon, до суду було скеровано обвинувальні акти стосовно чотирьох хакерів.

У 2022 році набрало чинності рішення РНБО про введення санкцій строком на п'ять років стосовно восьми учасників цього угруповання. Це угруповання є спецпроєктом ФСБ РФ, який прицільно “працював” по Україні. Цей “напрям роботи” координує 18 Центр ФСБ РФ (Центр інформаційної безпеки) з дислокацією в Москві, зазначає СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!