ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні створюють систему захисту від антиукраїнського мовлення

22.08.2024, 17:29
Мая Голуб

В Україні до кінця 2024 року має запрацювати система спеціального телерадіомовлення, що перешкоджатиме антиукраїнському телевізійному мовленню та радіомовленню в 13 областях. Про це повідомили в Адміністрації державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України представниці ІМІ у Волинській області.

Йдеться про Волинську, Рівненську, Житомирську, Київську, Чернігівську, Сумську, Харківську, Вінницьку, Донецьку, Запорізьку, Миколаївську, Херсонську та Одеську області. Ця система має убезпечити регіони від мовлення ворожих пропагандистських каналів.

Над її створенням працює Адміністрація Держспецзв’язку спільно з Концерном Радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Ініціатива реалізується на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 березня 2024 № 193-р “Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету” (зі змінами). В Адміністрації Держспецзв’язку повідомили, що створення системи має завершитися 2024 року. 

Як повідомляв ІМІ, на окремих територіях Волинської області через прикордонність регіону можуть бути доступні дев'ять білоруських телеканалів. 

Нещодавно Нацрада телебачення і радіомовлення України повідомила, що перебої електроживленні посилюють поширення білоруського телебачення на Волині. 

Liked the article?
Help us be even more cool!