ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні створили список артистів, блогерів та політиків, які пропагують або замовчують про війну

21.03.2022, 09:09
Фото – скриншот ІМІ
Фото – скриншот ІМІ

В Україні створили список артистів, блогерів та політиків, які пропагують або “мовчки підтримують” війну: theylovewar.com. Керує проєктом український блогер та продюсер Петро Заставний, а над поповненням переліку працює Марина Сікорська, повідомляє “Детектор медіа”

У списку містяться переважно представники Росії, однак є й чимало українців, які або живуть і працюють на території країни-агресора, або живуть в Україні, але займають проросійську позицію чи публічно не висловлюються на тему війни. Перелік поділено на три частини: артисти, influencers, політичні діячі.

Серед артистів українського походження до списку потрапили Ані Лорак, Світлана Лобода, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова, Регіна Тодоренко, Анна Asti, а також Олександр Ревва, уродженець Донецька, який багато років живе в Росії, тощо.

До переліку інфлюенсерів, які підтримують війну або замовчують її, потрапила українська інстаграм-блогерка Софія Стужук (про її небезпечні поради можна прочитати в матеріалі ДМ), невістка Кернеса та власниця бренду Yaro Юлія Привалова, відома через скандал з фото на Красній площі в Москві та українофобським анекдотом, Олександр Стручаєв, який навчає в соцмережах психології та нібито підтримує Україну, але, як сказано на theylovewar.com, працює в російському університеті, та інші.

Серед політичних діячів, занесених до переліку “любителів війни”, є власник заблокованих каналів UkrLive і Перший незалежний Нестор Шуфрич – “один з найяскравіших представників ОПЗЖ”, власник заблокованого каналу “Наш” Євген Мураєв, пропагандист Юрій Дудкін, проти якого ще рік тому відкрили кримінальну справу за підозрою в державній зраді, телеведучий Дмитро Співак, телевізійний коментатор Михайло Мищанюк та інші.

“Детектор медіа” веде “Дошку ганьби. Українські політики і медійні персони, які підтримали агресію Росії проти України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!