ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні створили спецпроєкт OLENIVKA з історіями вбитих Росією полонених українських військових

Фото – Свої.Сity
Фото – Свої.Сity

Команда онлайн-журналу про схід "Свої.Сity" та платформа пам’яті "Меморіал" створили інтерактивний проєкт до річниці трагедії – OLENIVKA. У ньому зібрали історії захисників, які загинули в бараці Оленівки. А також список ідентифікованих жертв убивства.

Нагадаємо, у ніч із 28 на 29 липня 2022 року в Оленівській колонії на окупованій Росією Донеччині росіяни скоїли масове вбивство полонених українських військових. У результаті загинули 57 бійців, більш ніж 130 військових отримали поранення різної важкості.

“Як би боляче мені не було слухати ці історії, я була повинна писати про цей страшний воєнний злочин, який скоїла Росія. Під час підготовки ми співпрацювали зі Спільнотою родин Оленівки. Ми записали історії десяти – кожен з них був оборонцем Маріуполя, кожного з них не перемогли в бою, тому підступно вбили в полоні”, – розповіла авторка проєкту Ганна Курцановська. 

“Масове вбивство захисників Маріуполя в колонії Оленівки стало однією з найбільш болючих трагедій для українців. Для нас важливо перетворювати цифри загиблих героїв в імена та історії, тому ми продовжуємо збір даних про кожного захисника”, – зазначила шеф-редакторка платформи пам’яті "Меморіал" Анастасія Абрамець. 

Проєкт OLENIVKA оновлюватиметься новими іменами в списку загиблих, коли інші жертви будуть ідентифіковані. 

Щоб розповісти історію загиблого героя, потрібно заповнити анкету, після опрацювання інформації розповідь буде опублікована на сайті проєкту та в соцмережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!