ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні створили серіал "Кібергігієна: як захиститися від фішингу"

В Україні створили освітній серіал “Кібергігієна: як захиститися від фішингу”, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора (ОГП).

У серіалі фахівці розповідають про один з найпоширеніших кіберзлочинів у світі – отримання особистих даних обманним шляхом. Наприклад, за допомогою підробленого повідомлення або фальшивого сайту.

“Кібергігієна –  набір базових, але критично важливих навичок, необхідних громадянам незалежно від віку чи професії. Люди проводять багато часу в гаджетах, а отже мають розуміти, які небезпеки є у мережі та як їм протистояти”, – наголосили в Офісі генпрокурора.

Після перегляду серіалу можна виконати ситуативні завдання в інтерактивному симуляторі та закріпити знання.

Освітній серіал можна переглянути тут

Також в Офісі генпрокурора додали, що в межах інформаційної кампанії з кібергігієни для платформи “Дія.Освіта” розроблено освітні серіали:

“Кібергігієна для молоді” – серіал про базові правила безпеки в інтернеті. У ньому на реальних прикладах спікери розповідають, чому варто оновлювати програмне забезпечення, використовувати антивірусні програми, двофакторну автентифікацію та інше. 

“Базові знання з кібергігієни” – серіал для користувачів старшого віку. Він містить поради про захист мобільних пристроїв та електронної пошти, правила безпеки банківських карток, порядок дій для безпечної оплати комунальних платежів та інших онлайн-операцій.

Серіал ініціював Офіс генпрокурора в співпраці з Мінцифри та платформою “Дія.Освіта” за підтримки Проєкту USAID “Кібербезпека критично важливої інфраструктури України”.

Як повідомляв ІМІ, кіберполіцейські затримали 25-річного жителя міста Камʼянське (Дніпропетровська область), який зламав близько 10 тисяч електронних поштових скриньок людей. Він викрав їхні персональні й фінансові дані та продавав їх.

Liked the article?
Help us be even more cool!