ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні стартував перший Національний тиждень читання

13.12.2021, 17:00
Фото – book-institute.org.ua
Фото – book-institute.org.ua

В Україні з 13 до 19 грудня проходитиме перший Національний тиждень читання, який проводить Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики.

Про це повідомляється на сайті Українського інституту книги.

Мета Національного тижня читання – залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки. Звернути увагу на чинники, що допомагають українцям читати, і проєкти, які роблять книжку ближчою до кожного українця. 

Гасло тижня читання –  “Знайди свою книжку!”. В Українському інституті книги радять читачам шукати основні акції на сторінках улюблених видавництв чи в книгарнях та бібліотеках. Також інститут пропонує програму заходів та проєктів, що відбудуться в цей період.

До акції може приєднатися кожен охочий. Для цього використайте спеціальну айдентику, яка є ось тут і тут, або фото книжок, а також гештеги акції #тижденьчитання і #знайдисвоюкнижку.

Директорка Українського інституту книги Олександра Коваль на пресконференції 13 грудня в Укрінформі повідомила, що, за офіційними даними, українці витратили на книжки сукупно не більш ніж 800 млн грн у 2020 році, а середнє господарство в Україні витрачає на книжки 55 грн на рік.

“Це дуже відрізняє українців від мешканців інших країн, на які ми хочемо бути схожими. Низький рівень читання і купування книг перетворюється на низький рівень освіти і науки, незначну ефективність нашої економіки”, – наголосила Коваль.

Зі свого боку міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що цей тиждень буде наповнений достатньою кількістю активностей, пов'язаних з промоцією читання. За його словами, мета акції – зробити так, щоб читання стало модним і мотивувало українців не тільки розвиватися, а й бути успішними в житті.

“Питання розвитку читання – не просто абстрактна місія боротьби за цінності та уми нового покоління, це стратегічно важливе питання для держави. Радий, що багато людей долучається, бо якщо країна хоче бути успішною та вижити в умовах жорсткої інтелектуальної конкуренції, то читати – це як пігулки під час вакцинації ковтати”, – наголосив глава МКІП.

Під час Національного тижня читання понад 100 українських видавництв, книгарень та бібліотек під спільною айдентикою акції проводитимуть активності різного формату: від інформаційного до комерційного.

Liked the article?
Help us be even more cool!