ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні сформували реєстр засуджених за педофілію

Офіс генерального прокурора сформував електронний Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті. Про це повідомляється на сайті Офісу ГПУ.

До реєстру внесено дані більш ніж 600 осіб, які вчинили щодо дітей такі злочини. Також до нього увійшли й ті, чия судимість за злочини знята або погашена в установленому законом порядку.

В Офісі ГПУ зазначають, що сформований реєстр стане запобіжником повторного скоєння злочинів проти статевої недоторканості дітей.

До реєстру особа потрапляє на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. До бази вносяться відомості щодо прізвища, імені, по батькові засудженого, дати народження, місця проживання чи перебування, злочину, за який його було засуджено. Також реєстр міститиме дані про кримінальне покарання, фактично відбуте ним покарання та порушення правил адміністративного нагляду.

Доступ до реєстру матимуть, окрім правоохоронців, директори шкіл і садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування.

Ювенальні прокурори продовжують наповнювати реєстр.

Нагадаємо, 19 грудня 2019 року Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи”.

Liked the article?
Help us be even more cool!