ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні розсилають фішингові листи нібито від імені поліції

19.07.2021, 18:20
Скриншот фішингового листа. Лабораторія цифрової безпеки
Скриншот фішингового листа. Лабораторія цифрової безпеки

В Україні зафіксували фішингову кампанію, яка розсилає зловмисне програмне забезпечення під виглядом листів із поліції. Про це інформує Лабораторія цифрової безпеки.

Зазначається, що зловмисники використовують підроблене поле відправника, воно начебто надсилається з домену Національної поліції з адреси pg2[.]npu@police[.]gov[.]ua і темою листа на зразок:

“Запит № ##### з Поліції від: 13.07.2021”.

У листі, повному граматичних та орфографічних помилок, що досить характерно для листування з працівниками правоохоронних органів, вимагається “надати інформацію, зазначену у запиті” щодо “кримінальної справи".

У вкладенні архів зі “страшною” назвою “Запит у кримінальній справі №#######.rar”.

Такі листи вже отримали кілька громадських активістів.

“У жодному разі не рекомендуємо відкривати цей архів, особливо якщо ви працюєте на операційній системі Windows. Він містить зловмисне програмне забезпечення, яке може скомпрометувати ваш пристрій, надавши зловмисникам доступ ваших чутливих та цінних даних”, – попередили в Лабораторії.

Якщо ви отримали цей або подібний лист, надішліть оригінал (.eml) листа фахівцям на адресу [email protected]. Тут інструкція, як завантажити оригінал листа: bit.ly/3zeQYEg.

Liked the article?
Help us be even more cool!