ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні презентували Віртуальний музей російської агресії

19.10.2021, 16:24
Фото – скріншот з відео uinp.gov.ua
Фото – скріншот з відео uinp.gov.ua

Український інститут національної пам’яті (УІНП) презентував 19 жовтня інтернет-портал “Віртуальний музей російської агресії” про ключові події та злочини, скоєні під час окупації Російською Федерацією територій України – Криму та частини Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляється на сайті УІНП.

“Віртуальний музей російської агресії – один з перших у світі цифрових інструментів із забезпечення доступу кожного до правди про війну. Також це важливий інструмент збереження пам’яті про неї”, – йдеться в повідомленні.

Ресурс містить найрізноманітніші дані українською та англійською мовами:

  • свідчення очевидців;
  • архівні джерела;
  • усноісторичні джерела;
  • інформацію ЗМІ;
  • рішення та резолюції міжнародних організацій;
  • фото- та відеоматеріали.

УІНП зазначає, що вся інформація є достовірною, об’єктивною та базується на даних, підтверджених  офіційними українськими та міжнародними організаціями. 

Інтернет-портал на сьогодні містить інформацію про ключові події з початку окупації Криму в лютому 2014 року, а також інформацію про конкретних осіб і основні сфери, на які вплинула окупація частини території країни за ці роки. Надалі ресурс наповнюватиметься інформацією про розв’язання Російською Федерацією війни на Сході України.

Віртуальний музей російської агресії створено спільними зусиллями Українського інституту національної пам’яті, Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Офісу Генерального прокурора, прокуратури АР Крим та міста Севастополя, міжнародного фонду “Відродження”, Центру дослідження безпекового середовища “Прометей”. Також до роботи над проєктом долучилися авторитетні українські неурядові організації, що після початку російської агресії займаються документуванням злочинів, правопорушень та іншої важливої інформації щодо подій та наслідків збройного конфлікту на території України, надають допомогу жертвам війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!