ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні для дітей підготували добірку сервісів про мінну безпеку

28.03.2023, 10:21
Фото – ВВС
Фото – ВВС

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підготувало добірку сервісів та онлайн-уроків, які допоможуть підвищити обізнаність дітей щодо мінної безпеки. Про це повідомляється в телеграм-каналі міністерства.

Мінреінтеграції спільно з ЮНІСЕФ, ДСНС та Нацполіцією розробили серію роликів “ДСНС розповідає про мінну безпеку”. У цих відеоуроках за допомогою схем і помічника – песика Патрона роз’яснюють про попереджувальні знаки, види вибухівок, радіус ураження та що робити в разі їхнього виявлення.

У співпраці з видавництвом “Ранок” розробили комікси “Мінна безпека не без ПЕКа” та “Безпечний ПЕКосвіт”. За допомогою них можна ознайомити дітей з правилами поведінки в разі знаходження небезпечного предмета в простій та інтерактивній формі.

Асоціація саперів України створила онлайн-курс “Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів”. Він буде корисний учителям під час шкільного процесу. Зареєструватися на курс можна за посиланням.

Все про мінну безпеку” – онлайн-платформа, де зібрано корисні матеріали для дітей різного віку, а також покрокова інструкція, як батькам розповісти дітям про міни.

Стопміна” – це освітній проєкт, спрямований на підвищення поінформованості й обізнаності дітей щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів, створений Данською Радою в справах біженців.

Як повідомляв ІМІ, раніше Державна служба України з надзвичайних ситуацій запустила разом з партнерами онлайн-курс про мінну безпеку під назвою “Дивись під ноги! Дивись, куди йдеш!”.

Liked the article?
Help us be even more cool!