ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні деякі інтернет-магазини торгують антиукраїнськими виданнями – Держкомтелерадіо

23.04.2021, 14:03
Фото – networkokulu.ne
Фото – networkokulu.ne

Державний комітет телебачення і радіомовлення України під час моніторингу інтернет-магазинів виявив, що низка магазинів розповсюджує книги, внесені до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.

Це було виявлено під час моніторингу інтернет-магазинів з метою недопущення на український книжковий ринок з території держави-агресора видань, що становлять загрозу національній безпеці, а також контрабандної продукції, повідомляється на сайті комітету.

Зокрема, комітет виявив, що деякі інтернет-магазини не надають споживачам інформації про повне найменування юридичної особи або ПІБ фізичної особи – підприємця; про місце розташування юридичної особи або місце реєстрації та місце фактичного проживання фізичної особи – підприємця; адресу інтернет-магазину тощо.

Також зафіксовано порушення деякими суб’єктами господарювання законів України “Про видавничу справу”, “Про інформацію”, “Про санкції” та “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Зокрема, виявлено розповсюдження книг, внесених до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. 

У низці магазинів розповсюджуються книжки, авторів яких внесено до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.

Крім того, комітет виявив торгівлю книжками, інформація про які відсутня в Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України. Зафіксовано випадки розповсюдження продукції російських видавництв, стосовно яких відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року застосовано економічні санкції.

У зв’язку з цим комітет надіслав суб’єктам господарювання листи з переліком порушень і “вимогою у відповідний термін вжити заходи щодо припинення протиправної діяльності” та поінформувати про це Держкомтелерадіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!