ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні 25 жовтня вдруге проведуть національний тест із медіаграмотності

Фото – МКІП
Фото – МКІП

В Україні 25 жовтня відбудеться другий національний тест із медіаграмотності, який організовує проєкт “Фільтр” Міністерства культури та інформаційної політики до Глобального тижня медіаграмотності 23–29 жовтня. 

Про це повідомляється на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

Тест можна скласти 25 жовтня на платформі “Typeform” о 10:00, 13:00, 17:00 та 21:00 лише один раз. Тривалість опитування – 45 хвилин, після закінчення учасники одразу побачать свій результат. 

Правильні відповіді організатори опублікують 26 жовтня на сайті “Фільтр”. Посилання на тест шукайте напередодні в соцмережах та на сайті “Фільтр”.

Учасники, які найшвидше дадуть найбільшу кількість правильних відповідей, отримають подарунки від партнерів. 

“Гравці, які складуть тест більш ніж один раз, не зможуть претендувати на призи. Справжні гуру медіаграмотності отримають сертифікати, що підтверджують їхні знання”, – зазначає міністерство. 

Переможців оголосять 1 листопада в соцмережах та на сайті “Фільтр”.

Національний тест із медіаграмотності реалізовується національним проєктом із медіаграмотності “Фільтр” Міністерства культури та інформаційної політики України разом із програмою USAID “Мріємо та діємо”, проєктом “Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність”, які втілюються IREX in Ukraine, та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки уряду Японії.

Як повідомляв ІМІ, 27 жовтня 2022 року в Україні вперше відбувся національний тест із медіаграмотності. У ньому взяли участь 32 586 учасників, а 17 555 українців пройшли його повністю. Серед учасників було 76% жінок та 23% чоловіків. “Фільтр” назвав імена 30 переможців національного тесту з медіаграмотності. 

Найбільше учасників було саме з Київської області – 1450 осіб. Водночас у тесті взяли участь українці з усієї країни, зокрема й з Луганської, Донецької, Херсонської областей, а також із Криму.

Найбільше учасників було віком від 15 до 18 років (23%), трохи менше – 15% – віком від 40 до 49 років.

Більшість українців (44%) мали рівень “Початківець” та “Майже ГУРУ” (42%). “ГУРУ медіаграмотності” мають 9% українців, серед “Новачків” – 5% українців.

Liked the article?
Help us be even more cool!