ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україну заборонили ввезення двох книг, в одній з яких Київ назвали столицею РФ

08.08.2018, 13:36

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ “Видавництво “Арій” та ТОВ “Якабу Трейд” у видачі дозволу на ввезення з території РФ двох книг, у яких присутня пропаганда держави-агресора. Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Відмову надано на підставі висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Зокрема, у підручнику М.А.Гацкевича “Английский язык для школьников и абитуриентов: топики, упражнения, диалоги”, який мало намір завести в Україну ТОВ “Видавництво “Арій”,  у текстах для перекладу з англійської стверджується, що Київ був столицею Росії, а також фальсифікуються інші історичні факти. Експерти вважають ці “історичні помилки” проявом пропагандистських маніпулятивних технологій держави-агресора.

В іншій книзі - “Шпионки. 12 женщин, рискнувши всем”, на ввезення якої Держкомтелерадіо не дав дозволу ТОВ “Якабу Трейд”, присутні ознаки пропаганди держави-агресора, зокрема, її силових структур.

Нагадаємо, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 “Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України”.

Розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 7 серпня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо дозволив ввозити 18826 назв видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України.

Liked the article?
Help us be even more cool!