ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні провели акцію солідарності з Олегом Сенцовим

12.05.2015, 10:19

11 травня в Україні провели день солідарності з українським кінорежисером Олегом Сенцовим. Рік тому, саме 11 травня, його затримали в анексованому Росією Криму і звинуватили в підготовці терактів.

У київському кінотеатрі українського кіно “Ліра” відбулася акція на підтримку режисера. Під час акції вперше показали чорнову версію документальної стрічки “Звільнити Олега Сенцова” українського та російського режисерів Андрія Литвиненка та Аскольда Курова.

В рамках акції також відбувся показ фільму “Гамер” Олега Сенцова. Зібрані кошти передадуть сім’ї режисера.

“Ми маємо подумати, що кожен із нас на своєму місці може зробити, щоб якомога швидше звільнити Олега Сенцова. Звичайно, напевне, найдієвішою опцією було б взяти штурмом Луб’янку, але українські кінематографісти цього зробити не можуть. Ми можемо лише намагатися привернути увагу, пробувати тиснути”, – зазначив організатор акції режисер Мирослав Слабошпицький.

За словами Слабошпицького, такі акції солідарності відбулися в кількох містах України.

Нагадаємо, що у Польщі триває безстрокова акція солідарності з Олегом Сенцовим. Також його звільнення вимагають видатні кінематографісти світу: Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Майк Лі, Кшиштоф Зануссі, Анджей Вайда, Агнешка Голанд та інші. Декілька великих фестивалів провели акції на його підтримку. А на фестивалі у Каннах збиратимуть підписи під вимогою звільнити режисера, якого звинуваують в тероризмі.

Крим.Реалії, Радіо Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!