ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні офіційно буде заборонена свобода слова, якщо Янукович підпише закон №3879 - Томенко

16.01.2014, 17:24

Україна стане державою, де офіційно заборонена свобода слова, якщо президент Віктор Янукович підпише ухвалений 16 січня законопроект №3879 “Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян”. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, повідомляється на його сайті.

“Фактично, легалізацією таких законодавчих норм Україна буде відкинута від демократичного шляху розвитку тих країн, що долають шлях до того, щоб цінності захисту прав і свобод людини, доступу до інформації, свободи слова тощо були ключовими. За таких обставин, мова йде не лише про втрату європейських стандартів свободи слова, а про те, що Україна потрапляє до числа країн з тоталітарним політичним режимом”, – вважає Томенко.

На його думку, більшість депутатів, які піднімали сьогодні руки в сесійній залі, в принципі не розуміли, за що вони голосують. “А тому я звертаюсь до журналістів та власників медіа з пропозицією задіяти та підтримати всі можливі інформаційні та громадські заходи, щоби не допустити підписання президентом цих законодавчих ініціатив, які повністю ліквідовують засади інформаційного та демократичного суспільства в Україні”, – зазначив Микола Томенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!