ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні з'явиться премія імені Георгія Гонгадзе

09.04.2019, 10:12

В Україні планують започаткувати журналістську премію імені Георгія Ґонґадзе. 9 квітня в Українському домі з цієї нагоди відбудеться прес-конференція, повідомляє Громадське.

Премія покликана підтримати журналістів, які дотримуються принципів і цінностей незалежної журналістики, демонструють професіоналізм, компетентність, інноваційність, створюють матеріали, що сприяють вирішенню або розумінню певних проблем у суспільстві і змінам у країні, а також роблять істотний внесок у розвиток медіасередовища загалом.

Її засновником став Український ПЕН спільно з Асоціацією випускників Києво-Могилянської бізнес-школи та виданням "Українська правда".

На прес-конференції оголосять дату нагородження лауреата, суму винагороди, а також інші деталі, пов'язані з присудженням відзнаки.

Лауреатів премії обиратиме журі в складі дев'яти осіб. Серед них члени сім'ї Георгія Гонгадзе, представники Українського ПЕН, "Української правди", Асоціації випускників Києво-Могилянської бізнес-школи, а також медіаексперти, громадські діячі та інтелектуали.

Як повідомляв ІМІ, журналіст, засновник інтернет-видання “Українська правда” Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, належало журналістові.

За вбивство Георгія Гонгадзе засуджено до довічного ув’язнення колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача і до різних строків позбавлення волі колишніх співробітників міліції Миколу Протасова (13 років позбавлення волі, помер у в’язниці), Валерія Костенка та Олександра Поповича (12 років позбавлення волі).

Liked the article?
Help us be even more cool!