ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ужгороді судитимуть підприємця, який напав на місцевих журналістів

18.01.2016, 14:04

19 січня об 11:30 Ужгородський міськрайонний суд розпочне судове засідання у справі обвинувачуваного в нападі на журналістів ТРК Мукачево "М-Студіо" підприємця Павла Маєрчика. Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції у Закарпатській області.

В міліції нагадали, що 7 вересня 2015 року близько 22:00 біля ужгородського магазину “Корзо”, під час зйомки репортажу про право власності над приміщенням, на журналістів одного з місцевих телеканалів напав один із ужгородських підприємців. 24-річна журналістка Тетяна Легеза та 30-річний Юрій Ярохович, оператор телеканалу, написали заяву до поліції та дали всі необхідні свідчення разом із журналісткою-свідком Ларисою Романюк. У результаті, проти порушника розпочалося кримінальне провадження.

У ході справи над підозрюваним у нападі, Павлом М., уже відбувся суд задля визначення запобіжного заходу. Після цього підприємець сплатив 24 тис. грн. застави. Наразі всі слідчі дії завершилися, а сам слідчий вже зустрівся з кореспондентами телеканалу та ознайомив потерпілих з усіма подробицями справи.

Впізнаний потерпілими нападник фігурує вже у статусі обвинуваченого, а не підозрюваного. Матеріали справи вже передані до суду.

Підприємець обвинувачується у трьох справах, зокрема, ст. 171 КК України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), передбачає штраф до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6-ти місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років. А також за пошкоджене майно журналістів, накамерне світло, та напад на громадянку.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня 2015 року журналісти ТРК Мукачево "М-Студіо" виконували редакційне завдання, пов'язане з подіями біля магазину "Корзо" в Ужгороді. Згодом до них підійшов чоловік, який вдарив по камері оператора, що здійснював відеозапис та, відтак, пошкодив її.

За фактом перешкоджання слідчий відділ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

31 жовтня 2015 року екс-депутату Ужгородської міської ради, підприємцю Павлу Маєрчику слідчим СУ УМВС в Закарпатській області оголошено підозру у перешкоджанні професійній діяльності журналістів.

Подібний інцидент стався і 11 червня 2015 року, коли в Ужгороді невідомий чоловік напав на оператора закарпатського телеканалу “М-студіо” Євгенія Суханова та намагався пошкодити штатив і камеру. Інцидент стався під час зйомки сюжету про конфлікт щодо права власності на приміщення магазину в центрі міста на вулиці Корзо.

Слідчий Ужгородського МВ УМВС у Закарпатській області розпочав досудове розслідування за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістам телеканалу “М-Студіо” за ч.1 ст.171 КК України.

2 листопада 2015 року Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 24 тисячі гривень екс-депутату Ужгородської міськради Павлу М., якого звинувачують у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів (ст.171 ч.1 Кримінального кодексу України).

Liked the article?
Help us be even more cool!