ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Угорщині директора музею звільнили за ЛГБТ-фото на виставці

Фото – World Press Photo
Фото – World Press Photo

Уряд Угорщини звільнив голову Національного музею Угорщини за те, що він нібито дозволив неповнолітнім відвідувати фотовиставку престижної премії World Press, яка містила ЛГБТК+-контент.

Про це повідомляє Reuters, передає "Суспільне Культура".

Міністр культури та інновацій Угорщини Янош Чак заявив, що директора музею Ласло Сімона звільнили за невиконання "юридичних зобов’язань закладу".

Сімон заперечив звинувачення в тому, що музей зумисно порушив закон. За його словами, музей "без зволікань" позначив вікові обмеження на своєму вебсайті.

"Як батько та дідусь чотирьох дітей, я рішуче відкидаю ідею про те, що наші діти мають бути захищені від мене чи від установи, якою я керую", – додав директор музею у Facebook.

Виставка стала об'єктом бурхливих обговорень ще в жовтні, коли ультраправа угорська партія "Mi Hazank" ("Наша Батьківщина") ініціювала урядове розслідування із цього питання з посиланням на закон 2021 року. Він забороняє "показ і пропаганду гомосексуалізму" в книжках і фільмах, доступних для дітей до 18 років.

Заборона відвідувати виставку неповнолітнім стала останнім кроком уряду Угорщини, спрямованим на обмеження їхнього доступу до матеріалів, які пропагують або зображують гомосексуальність, у ЗМІ.

World Press Photo – престижна світова фотовиставка, яка експонується в Національному музеї Угорщини в Будапешті. Щороку її відвідують понад 4 мільйони людей з усього світу. Місія виставки – візуальне висвітлення важливих подій для глобальної аудиторії.

Liked the article?
Help us be even more cool!