ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В TikTok запустили кампанію фейків щодо російського обстрілу “Епіцентру” в Харкові

В соціальній мережі TikTok поширюється кампанія фейків, що начебто в харківському “Епіцентрі” перед російським обстрілом знаходилася військова техніка Збройних сил України. Як доказ цьому використовують фото, яке зʼявилося в 2022 році. На ньому начебто зображена військова техніка в київському ТРЦ “Retroville”, який Росія обстріляла 20 березня 2022 року. Це помітили експерти Інституту масової інформації. 

Скриншот ІМІ фейкового відео в ТікТок

Скриншот ІМІ фейкового відео в ТікТок

Більшості відео притаманні однакові титри, в яких вказують, що це торговий центр в Харкові, який нещодавно обстріляли росіяни.

Аналітики Інституту масової інформації віднайшли щонайменше п’ять таких відео, у одного з них понад мільйон переглядів. Але подібних фейків може бути більше.

Акаунти, які розповсюджують фейк, здебільшого публікують російську пропаганду та дезінформацію, що може вказувати на сплановану російську кампанію фейків про обстріл “Епіцентру” в Харкові, начебто там знаходилася українська військова техніка. 

Такі фейки направлені, в першу чергу, на російську внутрішню аудиторію, мовляв російські війська обстрілюють тільки військові обʼєкти в Україні. Також – на незначну частину української аудиторію, яка схильна довіряти російській пропаганді.

Нагадаємо, 25 травня російські війська випустили по будівельному гіпермаркеті “Епіцентр” дві керовані авіабомби. В момент удару у будівлі перебувало понад 200 людей. За останніми даними загинуло 17 людей

20 березня 2022 року російські війська обстріляли торговельно-розважальний центр “Retroville”. Тоді киянин виклав відео в інтернет, на якому було видно пересування українських військ. Торговий центр, біля якого перебували військові, зазнав потужного ракетного удару росіян.

Liked the article?
Help us be even more cool!