ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ зазначили, що журналісти зі "списку 47" є свідками у "справі Бабченка"

06.06.2018, 11:47
Фото - скріншот з онлайн-трансляції Громадського

Усі журналісти, які потрапили до “списку 47”, проходять як свідки у справі щодо замаху на журналіста Аркадія Бабченка. Про це “Детектору медіа” повідомили в Службі безпеки України, коментуючи виклик на допит у якості свідка в “справі Бабченка” журналістки Катерини Сергацкової.

5 червня журналістка написала на своїй сторінці у Facebook, що не розуміє: вона “свідок” чи їй загрожує небезпека, враховуючи те, що вона потрапила до “списку 47”.

“У понеділок співробітник СБУ привозить повістку, в якій чітко сказано, що я свідок у справі Бабченка, порушеної проти Бориса Германа. З чого раптом мене записали в свідки? Що я можу знати про цю справу?

На допиті я так нічого і не зрозуміла: ні чому я свідок, ні навіщо вручали повістку, ні навіщо мене покликали. Питань у справі не було, доказів того, що я в небезпеці, не було. Навіть список не показали!” – написала вона.

У СБУ виданню пояснили, що всі журналісти, які потрапили до “списку 47”, проходять як свідки у “справі Бабченка” та їм усім була запропонована охорона.

“Усі 47 журналістів зі списку проходять по справі як свідки. Охорона запропонована всім”, – сказали в СБУ.

Нагадаємо, 5 червня видання “Страна.ua” з посиланням на власні джерела опублікувало список із 47 журналістів, громадських активістів та культурних діячів, на яких нібито готувався замах у межах “справи Бабченка”.

Як повідомляв ІМІ, 5 червня Катерина Сергацкова повідомила, що проходить як свідок у “справі Бабченка” та їй запропонували охорону.

4 червня Катерина Сергацкова повідомила, що її викликали до СБУ як свідка в “справі  Бабченка”.

2 червня Катерина Сергацкова повідомила, що після інсценування замаху на Бабченка їй телефонували з СБУ й просили прийти на зустріч із керівництвом Служби. Журналістка зазначила, що тоді на зустріч із СБУ не прийшла.

1 червня генеральний прокурор Луценко заявив, що завдяки інсценуванню вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка силовикам вдалося отримати список із 47 потенційних жертв.

1 червня у Києві групу журналістів викликали до Служби безпеки України на зустріч, пов’язану зі справою Аркадія Бабченка. Учасники зустрічі підписали документ про нерозголошення, і всім їм запропонували охорону.

Зокрема, як стало відомо, на зустрічі були журналісти Матвій Ганапольский, Євген Кисельов, Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Про це стало відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел “Детектора медіа” та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах.

Liked the article?
Help us be even more cool!