ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ заявили, що не перешкоджатимуть діяльності "Української правди"

15.09.2017, 13:44

Служба безпеки України не має на меті перешкоджати діяльності інтернет-видання “Українська правда” та його журналістів. Про це 15 вересня повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Фейсбук.

Вона підкреслила, що суб'єктом кримінального провадження є службова особа одного з органів державної влади, яка розголосила державну таємницю.

“Підкреслимо, що суб’єктом вказаного злочину є службова особа – носій державної таємниці. Служба безпеки України не має на меті перешкоджати діяльності інтернет-видання “Українська правда” та його журналістів”, - зазначила речниця.

За її словами, слідчий відділ Головного управління СБ України у Києві та області здійснює досудове слідство за фактом скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 328 (“Розголошення державної таємниці”) Кримінального кодексу України.

“Кримінальне провадження зареєстроване за фактом розголошення службовими особами одного з органів державної влади України відомостей, що містять державну таємницю. Матеріал із такою інформацією був опублікований 24.01.2017 на сторінках інтернет-видання “Українська правда”, - повідомила Гітлянська.

Як повідомляв ІМІ, 14 вересня слідчий СБУ вручив головній редакторці “Української правди” Севгіль Мусаєвій лист з проханням тимчасово вилучити із загального доступу статтю про зрив державної програми реформування оборонно-промислового комплексу, бо вбачає у ній розголошення державної таємниці.

У документі йдеться про те, що досудове розслідування встановило, що розміщена 24 січня 2017 року на сайті “Українська правда” стаття “Сучасну зброю для армії знову відклали “на завтра”, містить окремі відомості щодо проекту Державної програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2020 року.

15 серпня перед початком міжнародного форуму YES у Києві Президент України Петро Порошенко зазначив, що вважає неприпустимими претензії СБУ до інтернет-видання “Українська правда”.

Liked the article?
Help us be even more cool!