ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ запевняють, що усі вилучені відеозаписи з камер спостереження вони передали Нацполіції

18.05.2017, 10:47

У Службі безпеки України запевняють, що з боку спецслужби не було фактів вилучення відеозаписів із камер спостереження без подальшого їх передання до Нацполіції у рамках розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це сказав 17 травня заступник голови СБУ Михайло Глуговський під час засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, автори фільму-розслідування “Вбивство Павла” поцікавилися у присутнього на засіданні Михайла Глуговського, чи були факти вилучення відео співробітниками спецслужби без подальшого їх передання до Нацполіції, що проводить розслідування. “Таких фактів не було”, - запевнив заступник глави СБУ.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня проект “Слідство.Інфо” та міжнародна мережа OCCRP презентували документальний фільм про вбивство журналіста Павла Шеремета “Вбивство Павла”.

У фільмі йдеться про те, що в ніч перед вбивством Шеремета біля його будинку був присутній чоловік, який працював в СБУ до 2014 року, Ігор Устименко. Устименко був присутній біля будинку Шеремета принаймні кілька годин уночі, коли під автівку журналіста було підкладено вибухівку. Він приїхав на місце події на Шкоді Октавії АА 2551 МО сірого кольору. Її зафіксували кілька камер спостереження в районі, де проживав Павло.

Сам Устименко відмовився коментувати свої зв'язки з СБУ, а в розмові з журналістами не зміг конкретно відповісти, що робив у ніч убивства Шеремета біля його будинку.

В СБУ заявили, що Ігор Устименко був звільнений з СБУ 29 квітня 2014 року.

Один з авторів фільму про вбивство Павла Шеремета Дмитро Гнап повідомив, що працівники СБУ вилучили сервер із відео з камер спостереження в одному з магазинів поблизу будинку вбитого журналіста і повернули його порожнім.

Liked the article?
Help us be even more cool!