ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ спростували заяву кореспондентки "РІА Новини" про вербування

04.06.2018, 13:43
Фото - Прямий

У Службі безпеки України повідомили, що заяви про вербування кореспондентки “РІА Новини” в Литві Ірини Високович не відповідають дійсності. Про це повідомляє Громадське з посиланням на речницю СБУ Олену Гітлянську.

“Жодної вербовки не було, вона приїхала в Херсон на суд з пропагандистською метою”, - зазначила Гітлянська.

Вона розповіла, що Високович запросили на співбесіду за її згодою, оскільки СБУ мала інформацію про те, що журналістка отримала завдання від редакції “РІА Новини” на сюжет, що дискредитуватиме Україну.

Водночас Гітлянська повідомила, що Високович офіційно не є співробітницею агентства, проте їй платили 1,5 тисячі доларів за подібне завдання. Вона також є громадянкою України.

У прес-службі СБУ наголосили, що заяви Високович стосовно вербування пов’язані з тим, що “їй не дали можливості зробити матеріали”.

“Їй винесли застереження, і вона поїхала додому”, - підсумувала Гітлянська.

Як повідомляв ІМІ, російське державне агентство “РІА Новини” заявило, що Служба безпеки України намагалася завербувати їхню литовську кореспондентку Ірину Високович, коли та прибула до Херсона на суд у справі керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

1 червня Апеляційний суд Херсона залишив головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського під арештом на два місяці.

Liked the article?
Help us be even more cool!