ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Саках знесено будівлю, в якій була розташована редакція газети "Крым сегодня" (оновлено)

01.07.2011, 02:16

Напередодні дня Конституції в Саках місцева влада знесла будинок, в якому була розташована редакція опозиційної газети «Крым сеогодня». Про це ІМІ повідомила прес-служба засновника газети, депутата Сакської міської ради Олега Соколова.

За інформацією власника видання, це безпрецедентний випадок за всю історію України: «Жодного разу в країні, де свобода слова гарантована Конституцією, не доходило до того, щоб місцева влада зносили будівлю газети, яка пише не так, як того хотілося б мерові», - заявив Олег Соколов.

Також він зазначив, що особливу активність при знесенні будівлі опозиційної газети виявив помічник Сакського міського голови Сеяр Куршутов, який особисто бив вікна і вигукував: «Будеш знати, як іти проти влади».

У спробах зупинити беззаконня представників місцевої влади, отримали побої депутат міськради Олег Соколов, , 85-ти річний ветеран війни, а також декілька жінок, яким депутати-регіонали і члени виконкому викручували руки і виштовхували з оточення.

На думку засновника газети, знесення будинку було здійснено незаконно. "Ще не закінчилися судові розгляди з цього питання, крім того у справі виявлено вісім підроблених документів, на підставі яких суд і виніс рішення про знесення будівлі редакції" -сказав він.
 
Мер міста Олег Клюй  повідомив виданню «Центр», що будівля, в якій розташовувалася редакція  була знесена законно, – за рішенням суду. «Право власності на будівлю  було визнано судом за Соколовим. Прокуратура визнала це рішення незаконним. Всі суди, всіх інстанцій по розгляду цього позову визнали, що цей об'єкт побудований незаконно, фактично самозабудова. По самозабудові було прийнято єдине правильне рішення –  примусове знесення», – пояснив виданню мер Сак.

Він також додав, що зносилася не редакція газети, а колишнє кафе, торгівельний магазин і швейний цех. Тим часом, головний редактор газети Андрій Крисько розповів, що після рішення суду про знесення будівлі було подано заяву про припинення цього рішення. Заява була прийнята і на 4 липня призначений її розгляд. «Проте, не дивлячись на це, виконавча служба прийняла рішення про примусове знесення будівлі. Хоча вони повинні були припинити виконання.Дуже швиденько все це організували до того, як прокуратура вирішила проводити перевірку», – повідомив А.Крисько.

Редакція газети, знаючи про такі дії влади, встигла за  два  дні до виконання рішення суду  переїхати  в приватну квартиру. «Ми вимагатимемо матеріального відшкодування за руйнування будинку», – повідомив О.Соколов.

Нагадаємо, конфлікт між власником  газети «Крым сегодня» і місцевою владою Сак триває вже не перший рік. За словами мера Олега Клюя, газета «Крым сегодня» була створена спеціально під вибори, і в ній розміщувалася недостовірна інформація для того, щоб «ввести в оману виборців». «У цих випадках одна із зацікавлених сторін має право вимагати надрукувати спростування інформації. Жодного спростування до цих пір не було.. Були ряд судових рішень, які зобов'язали просто надрукувати спростування. Він (О.Соколов – ред.) це не робив», – додав мер.
Газета «Крым сегодня», засновником якої є Олег Соколов, регулярно публікує матеріали журналістських розслідувань, пов'язаних з корупцією в Сакських органах влади, розподілом землі та комунальної власності громади, неефективним витрачанням бюджетних коштів.



 

Liked the article?
Help us be even more cool!